Ο Δράκος και οι σκορδοφάγοι Ιππότες, Ευρυδίκη Αμανατίδου (Android Book by Automon)


Ο Δράκος και οι σκορδοφάγοι Ιππότες, Ευρυδίκη Αμανατίδου
Παιδικό Βιβλίο
ISBN (ebook-ψηφιακού βιβλίου): 978-618-5147-14-3
Ιανουάριος 2015
Εκδόσεις Σαΐτα

Ο Μάρκος είναι ένας Δράκος που ούτε να πετάξει μπορεί ούτε να βγάλει φωτιά από το στόμα του. Ζει ειρηνικά στην Παμφουκία μέχρι τη στιγμή που η μακρινή ανάμνηση των Ιπποτών της Σκορδοφαγίας θα τον οδηγήσει στον Τρομερό Βάλτο. Μαζί του ο Φίλανδρος, ο Σπίγκος και η Σπιθαμή έχουν ένα μεγάλο ταξίδι να κάνουν και πολλούς γρίφους να λύσουν: Ποια είναι η Πράσινη και πού βρίσκεται τώρα; Ποιος πήρε το αμίλητο νερό και τι θέλει να το κάνει; Γιατί για κάποιους η μυρωδιά του σκόρδου παραείναι αποπνικτική;
Θα φτάσουν άραγε ο Δράκος και οι φίλοι του πάνω στην ώρα για να πολεμήσουν το κακό που έρχεται από τον Τρομερό Βάλτο;
Η σύγκρουση δύο ακραίων κόσμων, η μάχη, το αποτέλεσμα. Μια αλληγορία για την πάλη του καλού και του κακού, την αγάπη, τη φιλία, την ανθρωπιά.


Η Ευρυδίκη Αμανατίδου ζει στην Αθήνα, ακόμη κι όταν βρίσκεται στον κόσμο της μαζί με τον άλλο της εαυτό, την Ερίλια. Παρά το ότι σπούδασε νομικά, της αρέσει να παίζει με τις λέξεις, τα χαρτιά και τα μολύβια. Στις εκδόσεις Σαΐτα θα βρείτε τα έργα της: «Η Πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα», «Ένα καπέλο για τον καθηγητή», «Ο ήλιος που έχασε τον δρόμο του», «Το συναχωμένο ηφαίστειο», «Το αεράκι και η καμινάδα», (τα τρία τελευταία και στα αγγλικά), όπως και τη συλλογή διηγημάτων «Μαζί» που έγραψε με τον Γιάννη Λαμπράκη. 
Το έργο της «ένα καπέλο για τον καθηγητή» βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1991 στην κατηγορία του παιδικού θεατρικού έργου. 
Θα χαρεί να σας συναντήσει στα ηλεκτρονικά της σπίτια http://evriam.blogspot.gr και http://politeiatiserilias.blogspot.gr ή στο www.facebook.com/evridiki.amanatidou

   
 
 

Εικονογράφηση:
Απολλώνια Παραμυθιώτη

Σελιδοποίηση:
Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Η συγγραφέας φέρει την ευθύνη για την επιμέλεια του κειμένου.

Ανάπτυξη Εφαρμογής Android:
Αντώνης Πανώρης

Εκδόσεις Σαΐτα
Αθανασίου Διάκου 42, 652 01, Καβάλα
Τ.: 2510 831856
Κ.: 6977 070729

Άδεια Creative Commons
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική χρήση - Όχι Παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα

Επιτρέπεται σε οποιονδήποτε αναγνώστη η αναπαραγωγή του έργου (ολική, μερική ή περιληπτική, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), η διανομή και η παρουσίαση στο κοινό υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αναφορά της πηγής προέλευσης, μη εμπορική χρήση του έργου. Επίσης, δεν μπορείτε να αλλοιώσετε, να τροποποιήσετε ή να δημιουργήσετε πάνω στο έργο αυτό.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη άδεια cc, διαβάστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

――――――― ――――――― ――――――― ――――――― ―――――――

Development of Android application by Automon:

Android Apps by Automon:

Android Books by Automon:

Android Games by Automon:

Σχόλια