Υπνοσκόπηση, Hypnoscopesis (Android App by Automon)


Υπνοσκόπηση, Hypnoscopesis
Νάσος Κομιανός, Ύπνοθεραπευτής - Αναδρομέας

Γεννήθηκα στη Κηφισιά το 1964. Το 1981 έφυγα στις ΗΠΑ όπου και ξεκίνησα να σπουδάζω Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Απογοητευμένος από τις (κατά την γνώμη μου) ανελλιπείς προσεγγίσεις της ψυχολογίας στράφηκα προς την Κοινωνιολογία για να βρω τις απαντήσεις που ζητούσα. Εις μάτην όμως. Κατόπιν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Old Dominion University, στην Βιρτζίνια. Εγκατέλειψα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές όταν λόγοι ανωτέρας βίας μ’ έφεραν πάλι στην πατρίδα μας το 1986. Το ενδιαφέρον μου όμως για την ψυχολογία του βάθους καθώς και το πάθος μου για την ύπνωση δεν εσίγασαν ποτέ. Μετά από πολλές αποκλίσεις και μεγάλες ανατροπές εν τέλει βρήκα τον δρόμο μου όπου επί μία δεκαετία εξάσκουσα το επάγγελμα του υπνοθεραπευτή στην Κέρκυρα. Είμαι πιστοποιημένος υπνοθεραπευτής και πιστοποιημένος αναδρομέας θεραπευτής. Είμαι μέλος της National Guild of Hypnotists, του International Board for Regression Therapy και της Παγκόσμιας Ένωσης Αναδρομέων Θεραπευτών (EARTh) www.earth-association.org, της οποίας είμαι και πρόεδρος. Επίσης είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μελετών των Επιθανάτιων Εμπειριών IANDS. Έχω δημοσιεύσει άρθρα στην Journal of Regression Therapy, καθώς και στο περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. Έχω κάνει πολλές διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχω καθιερώσει καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους και είμαι συγγραφέας δύο βιβλίων. Από το τέλος του 2013 έχω πλέον επιστρέψει στην Κηφισιά.

Χαράζοντας Δρόμους
Δίνω δυναμικό παρών για πάνω από δέκα χρόνια στην έρευνα και στην μελέτη της Αναδρομικής Θεραπείας. Με παρουσιάσεις στην Τουρκία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία και στις ΗΠΑ όχι μόνον συμμετέχω σε όλα τα συνέδρια αλλά ανελλιπώς παρουσιάζω και τις δικές μου ανακαλύψεις. Τέλος και στην Ελλάδα εκτός από ατομικές συνεδρίες προσφέρω και σεμινάρια υπνοσκόπησης για θεραπευτές που θέλουν να μάθουν πως εφαρμόζεται στην πράξη η τεχνική μου.

Η υπνοσκόπηση είναι μία έννοια που καθιέρωσα προκειμένου από τη μία να διευρύνω και να επεκτείνω σημασιολογικά την έννοια της ύπνωσης και από την άλλη να την κάνω πιο συγκεκριμένη.Η ιδέα μου ήρθε μέσα από την εμπειρία που απέκτησα καθώς εργαζόμουν πάνω σε διευρυμένες καταστάσεις συνείδησης (Altered States of Consciousness).Άλλοι τις αποκαλούν αλλοιωμένες, άλλοι αλλοτροπικές, άλλοι διαφοροποιημένες και άλλοι τροποποιημένες...


   
   


      

Σχόλια