Η κρίση, Φρίντα και Βικτώρια, Φώφη Walter-Κυρλίδου & Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου (Android Book by Automon)


Η κρίση, Φρίντα και Βικτώρια
Φώφη Walter-Κυρλίδου & Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου
Εκδόσεις ΤοΒιβλίο.net


Δυο αληθινές γυναίκες, δυο πραγματικές φίλες, δυο διαφορετικοί χαρακτήρες έρχονται στα πρόθυρα της σύγκρουσης ξεχνώντας προς στιγμή τους ισχυρούς δεσμούς που τους συνδέουν. Η φιλία όμως αναλαμβάνει δράση και αμβλύνει την κατάσταση, έτσι όπως μόνο μια πραγματική κι αληθινή φιλία μπορεί…


Η Φώφη Walter-Κυρλίδου, με ρίζες στη Μικρά Ασία και τον Ελληνισμό της Σοβιετικής Ένωσης, γεννήθηκε στην Αθήνα, στην Πλάκα, και μεγάλωσε μέχρι τα 14 χρόνια της στην Δάφνη.
Τα χρόνια τής εφηβείας της τα πέρασε στην Αφρική, στην Ζάμπια, όπου είχε μετακινηθεί όλη η οικογένειά της λόγω τής εργασίας του πατέρα της, μηχανικού στο επάγγελμα. Η μητέρα της ήταν δασκάλα κι από εκείνη κληρονόμησε την μεγάλη της αγάπη για την λογοτεχνία και τα βιβλία.
Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του York, στον Καναδά, και στην συνέχεια εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες. Έζησε για 20 χρόνια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής ακολουθώντας τον άντρα της, τον Rudolf Walter, Ελβετό υπήκοο και στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής, με τον οποίο απόκτησε μία κόρη και έναν γιο. Δίδαξε για δύο χρόνια ως λέκτορας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Γουαγιακίλ του Εκουαδόρ.
Τα τελευταία 12 χρόνια ζει μόνιμα με την οικογένειά της στην Ελβετία. Λατρεύει τα ταξίδια (έχει γυρίσει όλο τον κόσμο από την Γη του Πυρός ως το Θιβέτ κι από τις Νήσους του Πάσχα μέχρι την Νέα Ζηλανδία), την βοτανολογία, τους περιπάτους στη φύση και το διάβασμα. Επίσης της αρέσει να γράφει όμορφες ιστορίες για όλα αυτά που έχει ζήσει και τις οποίες κρατά προς το παρόν στο συρτάρι – όσο κι αν οι φίλοι της την παρακινούν να τις δημοσιεύσει!

H Βάσω Αποστολοπούλου - Αναστασίου γεννήθηκε στη Βέροια όπου και τελείωσε το δημοτικό. Αυτή είναι η πατρίδα της, η πόλη της καρδιάς της. Αν και ρίζες της είναι στην Πελοπόννησο (την οποία επίσης αγαπά) και η εφηβεία και η ενήλικη ζωή της έχουν τη σφραγίδα της Αθήνας, εκείνη δηλώνει πως είναι Μακεδόνισσα! 
Ο Λόγος, γραπτός και προφορικός, πάντα τη γοήτευε. Με δυο γονείς δασκάλους έμαθε να διαβάζει από τα τρία της χρόνια – και δεν σταμάτησε από τότε. Η φιλολογία αναμενόμενη επιλογή. Ωστόσο, και μετά από πολύ προβληματισμό, ακολούθησε την δεύτερη μεγάλη της αγάπη, την Ιατρική. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, παντρεύτηκε με τον Μανώλη Αναστασίου, συμφοιτητή της, κι απόκτησε δυο γιους. Πολλές οι υποχρεώσεις της, επί σειρά ετών. Και η πρώτη της αγάπη, εκείνη για τον Λόγο, να αρκείται στο διάβασμα βιβλίων. Αναρίθμητων. Μέχρι που άρχισε ο ελεύθερος χρόνος να γίνεται λίγο περισσότερος κι αποφάσισε να περάσει από την ανάγνωση στη συγγραφή.

   
   

Επιμέλεια έκδοσης και εξωφύλλου:
Κώστας Θερμογιάννης

Εξώφυλλο:
Η αρχική εικόνα που χρησιμοποιήθηκε για το εξώφυλλο είναι από το Flickr του χρήστη Lola Hierro

Εκδόσεις ΤοΒιβλίο.net:

Διανέμεται ελεύθερα με Άδεια Creative Commons:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή - 3.0 - Ελλάδα

――――――― ――――――― ――――――― ――――――― ―――――――

Development of Android application by Automon (Antonis Panoris):

Android Apps by Automon:

Android Books by Automon:

Android Games by Automon:

Σχόλια