Για ένα μικρό κομμάτι χαρτί, Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους (Android Book by Automon)


Για ένα μικρό κομμάτι χαρτί, Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους
Εκδόσεις ΤοΒιβλίο.net


Τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου; Πολλά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, το μεγαλύτερο ίσως απ’ όλα είναι η ικανότητά του να φιλοσοφεί. Η φιλοσοφία είναι το χαρακτηριστικό εκείνο γνώρισμα που τον διαφοροποιεί και τον κατατάσσει στο υψηλότερο σημείο της ιεραρχίας. Αυτή του η ικανότητα είναι που χωρίζει τον κόσμο του σε καλό και κακό, σε άσπρο και μαύρο, στο πριν και το μετά. Και που του δίνει να νιώσει μέσα σε κάθε του κύτταρο αυτό το ξεχωριστό αίσθημα της ελευθερίας, το πολυτιμότερο αγαθό που του έχει χαρίσει το μυαλό του συνάμα και το δυσκολότερο. Ο συγγραφέας κινεί τον ήρωά του πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί που τον κάνει να ταλαντεύεται προς όλες τις κατευθύνσεις, ωθώντας τον όμως παράλληλα προς το δρόμο που πραγματικά ήθελε να πάρει και που στη ζωή του απέφευγε ακόμα και να τον κοιτάξει. Η λύτρωση όμως δεν είναι πάντα κάτι απλό κι εύκολο, απαιτεί θάρρος και δύναμη…


Ο Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους γεννήθηκε το 1944 στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Ήρθε στην Αθήνα το 1961 για να σπουδάσει ιατρική στην οποία φοίτησε μέχρι και το τρίτο έτος των σπουδών. Όταν κατάλαβε ότι ο πόνος των άλλων γινόταν και δικός του πόνος και ακολουθώντας το ένστικτο του, διέκοψε τις σπουδές του. Στη συνέχεια φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου απ’ όπου αποφοίτησε το 1969.
Το 1973 διορίστηκε διευθυντής ξενοδοχειακής μονάδας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Έκτοτε εργάστηκε ως διευθυντής σε διάφορα μεγάλα ξενοδοχεία. Το 1985 προσλήφθηκε ως διοικητικός διευθυντής σε ξένη κατασκευαστική εταιρεία.
Από το 1995 μέχρι και σήμερα ασχολείται με διεύθυνση της οικογενειακής του επιχείρησης παραγωγής παραδοσιακών μπισκότων και άλλων βουτημάτων που εδρεύει στο Χαλάνδρι.
Έχει τρία παιδιά, (δύο κόρες και έναν γιό) καθώς και δυο εγγόνια.
Από πολύ νέος ασχολήθηκε με το γράψιμο (ποίηση και πεζογραφία). Το πρώτο του βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων φαντασίας με τον τίτλο, «Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ» έχει εκδοθεί από την εκδοτική εταιρεία «BOOKSTARS» και κυκλοφορεί ήδη από το καλοκαίρι του 2012.

   
   

Επιμέλεια έκδοσης και εξωφύλλου:
Κώστας Θερμογιάννης

Φιλολογική Επιμέλεια:
Μάχη Παπαδημητρίου

Εκδόσεις ΤοΒιβλίο.net:

Διανέμεται ελεύθερα με Άδεια Creative Commons:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή - 3.0 - Ελλάδα

――――――― ――――――― ――――――― ――――――― ―――――――

Development of Android application by Automon (Antonis Panoris):

Android Apps by Automon:

Android Books by Automon:

Android Games by Automon:

Σχόλια