Οι Ιστορίες της Ρίτας, Ηλίας Νίσαρης (Android Book by Automon)


Οι Ιστορίες της Ρίτας, Ηλίας Νίσαρης
Εκδόσεις Automon


Η ιδέα για τη Ρίτα μου ήρθε –όπως έχω γράψει κάπου αλλού– την ώρα που είχα κατά νου κάτι άλλο. Χαζεύοντας στο διαδίκτυο, βρήκα μια ανακοίνωση από ένα λογοτεχνικό σάιτ που ζητούσε συμμετοχές σε μια έκδοση με μικροδιηγήματα, με όριο τις 127 λέξεις. Καθώς θεωρούσα πως δεν είχα ούτε την απαιτούμενη εμπειρία ούτε την απαιτούμενη τεχνική για κάτι τέτοιο, το είδα σαν πρόκληση να προσπαθήσω να γράψω κάτι τόσο περιορισμένο σε έκταση. Έτσι έγραψα το διήγημα για τον τύπο που εξομολογείται τον έρωτά του στη λάθος γυναίκα – μου βγήκε, όμως, μεγαλύτερο από το όριο που είχε τεθεί. Προσπάθησα να γράψω κάτι άλλο, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετά μικρό σε έκταση. Το θέμα είναι πως και αυτό το δεύτερο κείμενο είχε την ίδια πρωταγωνίστρια – μια μυστηριώδη γυναίκα ονόματι Ρίτα. Τότε ήταν που μου ήρθε η ιδέα για τα διηγήματα της Ρίτας, μια σειρά από τριάντα ιστορίες, όχι απαραίτητα με την ίδια πρωταγωνίστρια, αλλά με το ίδιο όνομα πάντα παρόν. Αποφάσισα να γράψω μία κάθε μέρα και να την ποστάρω στο μπλογκ μου (http://eliasnisaris.blogspot.gr). Άνεργος ων, η ιδέα μου έδωσε, πολύ απλά κάτι να ασχολούμαι, μια πρόκληση που να πρέπει να αντιμετωπίζω και να ξεπερνώ κάθε πρωί. Τα διηγήματα ανέβηκαν στο μπλογκ μου από τα μέσα Νοεμβρίου ως τα μέσα Δεκεμβρίου του 2013, αλλά όχι με τη σειρά που θα τα διαβάσετε εδώ. Ελπίζω να σας αρέσουν όσο άρεσε και σε μένα η διαδικασία συγγραφής τους.

Για αυτήν την διαδικτυακή έκδοση θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντώνη Πανώρη (www.automon.gr), τον Γιάννη Αντάμη (χάρη στον οποίο έμαθα την Automon και ο οποίος πρώτος «φύτεψε» στο μυαλό μου την ιδέα της διάθεσης κειμένων μέσω διαδικτύου και applications/e-books) και τον Jorn Hammerrat, που ήταν και ο πρώτος που έγραψε εγκωμιαστικά και για το πρώτο μου βιβλίο και για το πρότζεκτ –όπως το ονομάζω- της Ρίτας.
Καλή ανάγνωση!…

Ο Ηλίας Νίσαρης (λογοτεχνικό ψευδώνυμο) γεννήθηκε στο Χολαργό το 1980.
Άρχισε να γράφει από μικρή ηλικία και τον Απρίλιο του 2013 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Ελληνική Ασφυξία» (Εκδόσεις των Συναδέλφων).
Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα (Fractal Press, Metropolis Press, lifo.gr).
Αυτόν τον καιρό, η αστυνομική του νουβέλα «Το μυστικό του Μορντεχάι» δημοσιεύεται σε συνέχειες στον ιστότοπο «Τα Νέα του Βελγίου».

Διανέμεται ελεύθερα με Άδεια Creative Commons:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή - 3.0 - Ελλάδα

   
   


      

Σχόλια