Ιατρείο Μικρών Ζωών, Γιάννης Αντάμης (Android Book by Automon)


Ιατρείο Μικρών Ζωών, Αποσπάσματα
Γιάννης Αντάμης
Βόλος, Δεκέμβριος 2013
Εκδόσεις Dreamtigers

Το φθινόπωρο του 2009 ξεκίνησα να γράφω για βιβλία στο πατρινό έντυπο Bookmarks, μετά από πρόταση του φίλου Γιάννη Πλιώτα, ενός από τους πιο φανατικούς λιμπροφίλ που έχω γνωρίσει. Έγραψα τέσσερα-πέντε κείμενα, τα οποία είναι αλήθεια πως τώρα πια δε θυμάμαι καν σε ποια βιβλία αναφέρονταν. Με εξαίρεση το αφιέρωμα που κάναμε στον Κωστάκη Ανάν, που τότε ακόμα καμία καθωσπρέπει στήλη βιβλίου δεν καταδεχόταν να ασχοληθεί μαζί του. Το καλοκαίρι του 2010 γνωρίστηκα με τον πολυμήχανο Δημήτρη Τομαρά, ο οποίος την εποχή εκείνη έστηνε μαζί με το έτερο βιβλιόμουτρο Γιάννη Αστερή το διαδικτυακό περιοδικό Lasttapes. Όταν με ρώτησε αν θα ήθελα να αναλάβω μια στήλη με θεματικά αφιερώματα σε παλαιές και νεότερες εκδόσεις, εγώ ενθουσιάστηκα και έτσι δημιουργήθηκε το «Scripta Volant». Μια μάλλον χιουμοριστική νότα σε έναν, κατά τα άλλα, πολύ σοβαρό ιστότοπο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο, νομίζω, πως τα παιδιά εξ αρχής με τοποθέτησαν στην τελευταία τους σελίδα, εκεί όπου και οι εφημερίδες αφιερώνουν χώρο στα πιο ανάλαφρά τους θέματα…


Ο Γιάννης Αντάμης γεννήθηκε το 1975 στο Βόλο.
Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Αθηνών και -μεταξύ άλλων- εργάζεται ως δικηγόρος.
Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων: «Πριγκιποδουλειές» (Οξύ, 2006), «Σχέδιο Τρόμου» (Οξύ, 2007) και «Κατά τον Δαίμονα Εαυτού» (Τόπος, 2008).
Το τελευταίο του μυθιστόρημα, «Λεγεώνα», ΔΕΝ κυκλοφορεί από κανέναν εκδοτικό οίκο.
Σε συνεργασία με την ομάδα dreamtigers δημοσιεύει τακτικά στο ιστολόγιο onemansland.blogspot.com κείμενα και φωτογραφίες του.


   
   

Φωτογραφίες:
Γιάννης Γεωργιάδης 

Τεχνική Υποστήριξη:
Μάριος Αρσενίου

Καταχώρηση Κειμένων Εφαρμογής Android:
Αλκμήνη Γιαμπανίδου

Εκδόσεις Dreamtigers:

Διανέμεται ελεύθερα με Άδεια Creative Commons:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή - 3.0 - Ελλάδα

――――――― ――――――― ――――――― ――――――― ―――――――

Development of Android application by Automon (Antonis Panoris):

Android Apps by Automon:

Android Books by Automon:

Android Games by Automon:

Σχόλια