Κώστας Τζιαγκούλας, Official App (Android App by Automon)


Ο Κώστας Τζιαγκούλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε στα εννιά του χρόνια παρακολουθώντας μαθήματα κλασικής κιθάρας και συνέχισε λαμβάνοντας μέρος σε δημοτικές φιλαρμονικές ορχήστρες μαθαίνοντας και παίζοντας κλαρίνο.

Τελειώνοντας το Λύκειο γράφτηκε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά. Παράλληλα εμφανίστηκε στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, εργάστηκε σε ωδεία ως δάσκαλος μουσικής και συμμετείχε σε δισκογραφικές δουλειές ως μουσικός. Έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς Έλληνες τραγουδοποιούς όπως ο Γιώργος Ζήκας, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Λίνος Κόκοτος, καθώς και αξιόλογους ερμηνευτές.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται στενά με το συνθέτη Γιάννη Σπανό ο οποίος του εμπιστεύθηκε δύο τραγούδια προς επανεκτέλεση για την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Άσε τη σκέψη εδώ” που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2008.

Ο δίσκος παίρνει πολύ καλές κριτικές. Διακεκριμένα διαδικτιακά κυρίως sites τον επιλέγουν για Cd της εβδομάδας(Music Corner) και Cd του μήνα(Avopolis.gr), με αποτέλεσμα να περιληφθεί στους πιο διακεκριμένους καλλιτέχνες του τραγουδιού της χρονιάς του 2009 σύμφωνα με στατιστική έρευνα του μουσικού περιοδικού orfeas.gr.

Επίσης ένα από τα τραγούδια της πρώτης αυτής δισκογραφικής δουλειάς του Κώστα Τζιαγκούλα, "ο λαουτιέρης", κυκλοφόρησε σε μια αμερικάνικη συλλογή τραγουδιών απ' όλο τον κόσμο με τίτλο Indie Underground Vol 12 αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα.

Από το χειμώνα του 2012 συμπράττει παρέα με σημαντικούς μουσικούς ως μέλος του θεατρικού θιάσου "Ξυπόλητο Τάγμα" με τους Τάκη Βαμβακίδη, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Γιάννη Ζουμπαντή, Κώστα Φλωκατούλα, Τζένη Βαβαρούτα καθώς και τους καραγκιοζοπαίχτες Άθω Δανέλλη και Τάσο Κώνστα.

Το 2013 κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δυο νέα του τραγούδια με καθαρά κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για τα "Αδέσποτα σκυλιά" και τη "Φόλα". Στο δεύτερο συμμετέχει και ο καταξιωμένος και πολύ αγαπητός έλληνας ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.


   
   


      

Σχόλια