Παιχνίδι Καβάλας, VivEduGames (Android Game by Automon)


Παιχνίδι Καβάλας (VivEduGames)
Περπατώ στο σήμερα βαδίζοντας στο χθες
Ζωντανό Εκπαιδευτικό Παιχνίδι για την παλιά πόλη της Καβάλας, στη χερσόνησο της "Παναγίας".

Η ιδέα

Η ιστορία είναι ένας κύκλος και επαναλαμβάνεται. Δε σταματά ποτέ να γράφεται. Δε σταματά ποτέ η μελέτη της και φυσικά η διδασκαλία της στους μαθητές. Οι περισσότεροι από αυτούς την αντιμετωπίζουν ως ένα δύσκολο μάθημα, αγνοώντας πολλές φορές τη σημασία της και κατ’ επέκταση, τον λόγο της διδασκαλίας της. 

«Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν», 
«Ό,τι έγινε, έγινε. Γιατί θα πρέπει να το μάθω;», 
«Μα, τι σημασία έχουν πια όλα αυτά αφού δεν μπορούν να αλλάξουν;» 

κι άλλες πολλές οι ενστάσεις που ακούγονται από τα χείλη των μαθητών. Είναι στο χέρι του εκπαιδευτικού και στο δικό σας, ως γονείς, να κάνετε αυτήν την τόσο μικρή αλλά και τόσο ουσιαστική σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν, έχοντας ως γνώμονα την πορεία μας προς το μέλλον. 

Τα Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια (Vivid Educational Games) με λογότυπό τους ένα πολύ γνωστό παιχνίδι που ζωντανεύει με την αναπνοή του κάθε "παίκτη", επιχειρούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση: τη γνώση μέσα από διάφορα παιχνίδια πρωτότυπα, ευφάνταστα και διασκεδαστικά, μακριά από τη σχολική αίθουσα.

Με απλά λόγια, απαλλαγμένα από κάθε διδακτισμό, και με επισκέψεις-«έρευνες» που έχουν ως βάση το παιχνίδι σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία και κάθε άλλο μέρος που μπορεί να «μιλήσει» για τη μορφή του σε παλαιότερες εποχές, μπορεί ο γονιός και ο εκπαιδευτικός να ξεκλειδώσει την πύλη της ιστορίας στο μυαλό των παιδιών.

vivedugames@gmail.com
http://vivedugames.blogspot.gr
http://www.facebook.com/vivedugames
http://www.twitter.com/vivedugames

   
   

Ο δημιουργός

Ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από τα 10 του χρόνια ασχολείται συστηματικά με τον εθελοντισμό, τόσο με τη διοργάνωση όσο και με τη συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή, απ’ όπου αποφοίτησε το 2009. Είναι λάτρης των γλωσσών (γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά ενώ έχει αρχίσει να μαθαίνει σλοβάκικα και κινέζικα) και έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, παίρνοντας μέρος σ’ έναν πλούσιο διαπολιτισμικό διάλογο που αναμφίβολα επηρέασε τον τρόπο σκέψης του. Γράφει παραμύθια για το παιδί που ο καθένας κρύβει μέσα του και αναζητά συνεχώς τρόπους για ένα Σχολείο που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του μαθητή.

Τον Αύγουστο του 2012 δημιούργησε τις ανοικτές, ψηφιακές μη εμπορικές Εκδόσεις Σαΐτα από τις οποίες κυκλοφορούν σε ελεύθερη ψηφιακή μορφή τα βιβλία του «Τάξη Δημιουργική με Φαντασία αρκετή», «Ο μαγικός σελιδοδείκτης» και «Χαιρετίσματα και ευχές».

iraklis@lampadariou.eu
http://www.lampadariou.eu
http://www.facebook.com/iraklis.lampadariou

――――――― ――――――― ――――――― ――――――― ―――――――

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και Android Developer, Βλάση Κασαπάκη (Zarcrash) για την πολύτιμη βοήθεια του στη δημιουργία αυτής της εφαρμογής:

http://www.facebook.com/kasapakisaugmented.vlasis
http://plus.google.com/110350077874902982376
http://play.google.com/store/apps/developer?id=Zarcrash

――――――― ――――――― ――――――― ――――――― ―――――――

Ανάπτυξη εφαρμογής Android:
Πανώρης Αντώνης (Automon)

automon.android@gmail.com
http://www.automon.gr
http://www.facebook.com/Automon
http://www.facebook.com/AutomonAndroid
http://plus.google.com/100352608023779198710
http://play.google.com/store/apps/developer?id=Automon

      

Σχόλια