Το πορτοκαλί παραμύθι, Κώστας Στοφόρος (Android Book by Automon)


Το πορτοκαλί παραμύθι, Κώστας Στοφόρος
ISBN (ebook-ψηφιακού βιβλίου): 978-618-5040-11-6
Ιούνιος 2013
Εκδόσεις Σαΐτα

Η Μαριάννα λατρεύει το πορτοκαλί και με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνει να φτάσει στην Πορτοκαλία. Μια παράξενη χώρα όπου τα πιάνα γράφουν παραμύθια, τα σπίτια δεν έχουν στέγες και μπορείς να πιείς όση πορτοκαλάδα θέλεις.
Θα κάνει μια καινούργια φίλη και θα ξεναγηθεί πάνω από τη χώρα... πετώντας!

Ένα παραμύθι για το Φθινόπωρο. Το τρίτο μιας σειράς παραμυθιών: Κόκκινο για την Άνοιξη, Κίτρινο για το Καλοκαίρι, Λευκό για το Χειμώνα


Ο Κώστας Στοφόρος σπούδασε οικονομικά και κινηματογράφο, δούλεψε μια εικοσαετία στην τηλεόραση, περνώντας από όλα τα μεγάλα κανάλια, μέχρι που εξαντλήθηκαν τα όρια αν(τ)οχής του.

Εργάστηκε τρία χρόνια στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ενώ τώρα συνεργάζεται με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (Ίδρυμα Τσάτσου).

Έχει γυρίσει μια σειρά ντοκιμαντέρ με ταξίδια στην Ελλάδα και εξακολουθεί να γράφει σε περιοδικά και εφημερίδες.

Παρόλα αυτά απέκτησε μέσα σε αυτά τα χρόνια και τρία παιδιά!

Έχει γράψει κάμποσα βιβλία, πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Μια νουβέλα, δυο συλλογές διηγημάτων, ένα ιστορικό βιβλίο, ένα λεύκωμα, ένα παραμύθι, τέσσερα βιβλία για γονείς.

Χωρίς να το πιστεύει, έβαλε στο χαρτί (ή μάλλον στον υπολογιστή) τέσσερα Χρωματιστά παραμύθια (Κόκκινο, Κίτρινο, Πορτοκαλί και Λευκό) με έμπνευση τις ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη. Χιλιάδες άνθρωποι τα διάβασαν αυτά τα δυο χρόνια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Το φθινόπωρο του 2011 έφτιαξαν την «Παραμυθοκουζίνα» κι από τότε έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα φτιάχνοντας παραμύθια με τα παιδιά. Ό,τι και να γινόταν, κάθε Σάββατο μεσημέρι μαγειρεύανε τα παραμύθια τους στο χώρο «Τέχνης Βήματα».

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς δημιούργησαν τη «Μαγική Τράπουλα» που τους βοήθησε να φτιάχνουν ακόμη καλύτερες ιστορίες.

Προσωπικό ιστολόγιο: http://stoforos.blogspot.gr

  
  

Εικονογράφηση:
Στεφανία Βελδεμίρη

Σύνθεση εξωφύλλου-Σελιδοποίηση:
Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Ανάπτυξη Εφαρμογής Android:
Αντώνης Πανώρης

Εκδόσεις Σαΐτα
Αθανασίου Διάκου 42, 652 01, Καβάλα
Τ.: 2510 831856
Κ.: 6977 070729

Άδεια Creative Commons
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική χρήση - Όχι Παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα

Επιτρέπεται σε οποιονδήποτε αναγνώστη η αναπαραγωγή του έργου (ολική, μερική ή περιληπτική, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), η διανομή και η παρουσίαση στο κοινό υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αναφορά της πηγής προέλευσης, μη εμπορική χρήση του έργου. Επίσης, δεν μπορείτε να αλλοιώσετε, να τροποποιήσετε ή να δημιουργήσετε πάνω στο έργο αυτό.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη άδεια cc, διαβάστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

      

Σχόλια