Το νήμα της μέλισσας, Λευτέρης Κρητικός (Android Book by Automon)


Το νήμα της μέλισσας, Λευτέρης Κρητικός
Μυθιστόρημα
ISBN (ebook-ψηφιακού βιβλίου): 978-618-80394-1-4
Δεκέμβριος 2012
Εκδόσεις Σαΐτα

Οι ταινίες του James Bond. Σύμπασα η κινηματογραφική, κι όχι μόνο κι όχι άδικα, κοινότητα ψήφιζε Sean Connery ως τον μόνο αυθεντικό σ’ αυτό τον ρόλο. Κι όμως, ο Κάλδης, ένας από τους ήρωες, προτιμούσε τον Roger Moore, γιατί ως αντίγραφο του αυθεντικού, σε έβαζε αμέσως στο πνεύμα του παραμυθιού. Δε ζούσες με την αυταπάτη πως είναι αλήθεια. Ενώ ο άλλος, ο Connery, τόσο πειστικός, που είναι ψέματα πως δεν υπήρχε! Στο μυθιστόρημα, Το νήμα της μέλισσας, όλοι οι ήρωες είναι υπερβολικοί σε βαθμό απίστευτο για να είναι αληθινοί αλλά πιστευτό για να είναι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας γκροτέσκο όπως άλλωστε κατά τη γνώμη του συγγραφέα ήταν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία των τελευταίων 30 χρόνων.
Το κακό και το άσχημο κυριάρχησαν όλα αυτά τα χρόνια αναδεικνύοντας την υπερβολή ως μοναδική αλήθεια.



Ο Λευτέρης Κρητικός είναι το alter ego ενός από τους χειρότερους πωλητές στον κόσμο. Ένα πράγμα κατάλαβε όλα αυτά τα χρόνια: ο κόσμος δε θέλει να μάθει την αλήθεια, καμία αλήθεια δεν τον ενδιαφέρει.

Είναι η παροχή υπηρεσιών λαθρεμπόριο ελπίδων; Πλέον το λέει κατηγορηματικά. Βεβαίως και είναι. Εμπορεύθηκε τόσα χρόνια το μέλλον απευθυνόμενος σε όσους είχαν διαπιστωμένα παρελθόν. Οι καλύτεροι υποψήφιοι πελάτες. Μόνο άμα έχεις ζήσει κατά λάθος ή καθ’ υπέρβαση των πιθανοτήτων σου βάσει συμπαντικών προδιαγραφών αναζητάς βοήθεια από έναν πωλητή υπηρεσιών. Όταν μια κοινωνία καταντά να εξαρτάται από τους πωλητές υπηρεσιών κι ουχί από τους παραγωγούς αγαθών έχει πρόβλημα γάγγραινας. Στις μέρες μας οι καλύτερα αμειβόμενοι παγκοσμίως είναι οι χρηματιστές κι οι τραπεζίτες της Wall Street. Καλλιέργεια ούρων η επιστήμη του μέλλοντος. Το alter ego μου ανέκαθεν υπήρξε φαφλατάς και ξενιστής φληναφημάτων. Πιο βολικό. Ο ιδρώτας πλην γυμναστηρίου και σεξ δε μύριζε καλώς συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο. Το ωράριο με ένσημα του ΙΚΑ έφερνε στις ιδιότητες του νεραντζιού. Καλό εμφανισιακά αλλά ιδανικό μόνο για γλυκό του κουταλιού. Κι ανάθεμα τα πανεπιστήμια που έφτασε 50 σχεδόν χρονών για να καταλάβει τη σπουδαιότητα των χειρωνακτών και τη μηδαμινότητα των πωλητών. Μεσάζοντας. Όπως λέμε Νταβατζής. Τελικά ο αγώνας για την ελευθερία ξεκινά από την απελευθέρωση από τον εαυτό μας.


   
   

Έργο εξωφύλλου, επιμέλεια-διορθώσεις:
Ηρακλής Λαμπαδαρίου
iraklis.lampadariou@gmail.com

Σελιδοποίηση:
Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη
k.charlavani@gmail.com

Ανάπτυξη Εφαρμογής Android:
Αντώνης Πανώρης
automon.android@gmail.com
http://www.automon.gr

Εκδόσεις Σαΐτα
Αθανασίου Διάκου 42, 652 01, Καβάλα
Τ.: 2510 831856
Κ.: 6977 070729
e-mail: info@saitapublications.gr
website: http://www.saitapublications.gr 

Άδεια Creative Commons
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική χρήση - Όχι Παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα
Αναλυτικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη άδεια cc, διαβάστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/


      

Σχόλια