Το παράξενο ταξίδι του Μεσιέ Βερν, Cristina Chiappinelli (Android Book by Automon)


Το παράξενο ταξίδι του Μεσιέ Βερν, Cristina Chiappinelli
Τίτλος πρωτοτύπου: Il Viaggio Straordinario di Monsier Verne
ISBN: 978-618-5040-08-6
Ιούνιος 2013
Εκδόσεις Σαΐτα

Οι περισσότεροι έχουμε διαβάσει, δει ή ακούσει για τα «Παράξενα Ταξίδια» του Ιουλίου Βερν, τον Καπετάν – Νέμο, το Ναυτίλο και τις περιπέτειές τους. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ, πώς γεννήθηκαν αυτές οι ιστορίες και οι ήρωές τους; Από μία σύμπτωση, από ένα ατύχημα ή μήπως κάτι άλλο;
Στο βιβλίο αυτό ίσως βρείτε μία απάντηση, ίσως κι όχι…


Η Cristina Chiappinelli, γεννήθηκε το 1986 στην Cosenza της Ιταλίας και σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές -με αντικείμενο το παραμύθι και την εικονογράφηση- στη Σχολή Καλών Τεχνών της Macerata. Κατά τη φοίτησή της εκεί, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον εκδοτικό οίκο Topipittori του Μιλάνου, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα από παγκοσμίου φήμης εικονογράφους (Roberto Innocenti, Fabian Negrin, Pablo Auladell και Javier Zabala). Η λογοτεχνία αποτελεί μία σημαντική πηγή άντλησης θεμάτων, αφού έχει εμπνευστεί από έργα όπως: «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι», «Χίλιες και μία νύχτες, «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» και «ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα». Τέλος, έχει εκθέσει τις δημιουργίες της (κυρίως λινογραφίες) σε πολυάριθμες ομαδικές και προσωπικές εκθέσεις.

   
   

Εικονογράφηση:
Cristina Chiappinelli

Απόδοση:
Γιώργος Παππάς

Επιμέλεια:
Κυριακή Γρίβα

Μετάφραση από τα Ιταλικά:
Κυριακή Γρίβα
Γιώργος Παππάς

Σελιδοποίηση:
Ειρήνη Σαριδάκη

Ανάπτυξη Εφαρμογής Android:
Αντώνης Πανώρης

Εκδόσεις Σαΐτα
Αθανασίου Διάκου 42, 652 01, Καβάλα
Τ.: 2510 831856
Κ.: 6977 070729

Άδεια Creative Commons
Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική χρήση - Όχι Παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα

Επιτρέπεται σε οποιονδήποτε αναγνώστη η αναπαραγωγή του έργου (ολική, μερική ή περιληπτική, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), η διανομή και η παρουσίαση στο κοινό υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αναφορά της πηγής προέλευσης, μη εμπορική χρήση του έργου. Επίσης, δεν μπορείτε να αλλοιώσετε, να τροποποιήσετε ή να δημιουργήσετε πάνω στο έργο αυτό.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη άδεια cc, διαβάστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/


      

Σχόλια